Åk till göteborg och upplev japansk matkultur

Japansk matkultur är unik med en stor variation av smaker. Många drömmer om att åka till Japan för att uppleva det japanska köket, men du behöver faktiskt inte lämna Sverige för att äta riktigt god japansk mat. Åk på en weekend till Göteborg istället och upplev Japan där.

Japan ligger långt bort från Sverige vilket gör det svårt för de flesta att åka dit. Som tur är finns det många autentiska japanska restauranger i Sverige som bjuder på mer än sushibuffé. I Göteborg finns det några riktigt bra restauranger med japansk mat. Boka in en härlig weekend i stan och checka in på ett trevligt hotell för att få semesterkänsla. Du behöver inte åka hela vägen till Japan för att äta god tempura, ramen och okonomiyaki.

Bo bekvämt i Göteborg

Japanese,Sushi,Food.,Maki,Ands,Rolls,With,Tuna,,Salmon,,Shrimp,Boendet är viktigt för att få till semesterkänslan. Hos Elite Hotels i Göteborg bor du bekvämt under din vistelse i staden. Elite har två hotell i Göteborg; Elite Hotel Park Avenue på Avenyn och Elite Plaza Hotel närmare Centralstationen. Både hotellen ligger mycket centralt med gång avstånd till flera bra japanska restauranger såväl som populära sevärdheter och goda kommunikationer. Du kan enkelt hoppa på spårvagnen eller utforska staden direkt utanför hotelldörren. Elite hotels är prisvärda hotell med förstklassig service. Rummen är mysiga och trivsamma med bekväma sängar. Dessutom erbjuder hotellet alltid en riktigt god frukost buffé med massor av godsaker. Även om du åker till Göteborg för att uppleva japansk mat så kommer du med största sannolikhet vilja äta en vanlig svensk frukost. En traditionell frukost i Japan inkluderar nämligen misosoppa, picklade grönsaker, risk, fisk och den japanska omeletten tamagoyaki. De flesta svenskar föredrar nog att starta dagen med mat som de är vana vid och sedan utforska det japanska köket till lunch och middag.

Bästa japanska restaurangerna

Japan är ett av de länder i världen som haft mycket strikta inreseregler för utlänningar under coronapandemin. Landets gränder är fortfarande stängda för utlänningar, men som tur är kan du besöka japanska restauranger i Göteborg när du är sugen på god japansk mat. Några av de bästa ställena att äta japansk mat är Koizen omakase room, Kuruya donburi bar Ramen-Ya, Takame och VRÅ.

 
 

About the author

More posts by