Åk till göteborg och upplev japansk matkultur

Åk till göteborg och upplev japansk matkultur

Japansk matkultur är unik med en stor variation av smaker. Många drömmer om att åka till Japan för att uppleva det japanska köket, men du behöver faktiskt inte lämna Sverige för att äta riktigt god japansk mat. Åk på en weekend till Göteborg istället och upplev Japan där.

Japan ligger långt bort från Sverige vilket gör det svårt för de flesta att åka dit. Som tur är finns det många autentiska japanska restauranger i Sverige som bjuder på mer än sushibuffé. I Göteborg finns det några riktigt bra restauranger med japansk mat. Boka in en härlig weekend i stan och checka in på ett trevligt hotell för att få semesterkänsla. Du behöver inte åka hela vägen till Japan för att äta god tempura, ramen och okonomiyaki.

Bo bekvämt i Göteborg

Japanese,Sushi,Food.,Maki,Ands,Rolls,With,Tuna,,Salmon,,Shrimp,Boendet är viktigt för att få till semesterkänslan. Hos Elite Hotels i Göteborg bor du bekvämt under din vistelse i staden. Elite har två hotell i Göteborg; Elite Hotel Park Avenue på Avenyn och Elite Plaza Hotel närmare Centralstationen. Både hotellen ligger mycket centralt med gång avstånd till flera bra japanska restauranger såväl som populära sevärdheter och goda kommunikationer. Du kan enkelt hoppa på spårvagnen eller utforska staden direkt utanför hotelldörren. Elite hotels är prisvärda hotell med förstklassig service. Rummen är mysiga och trivsamma med bekväma sängar. Dessutom erbjuder hotellet alltid en riktigt god frukost buffé med massor av godsaker. Även om du åker till Göteborg för att uppleva japansk mat så kommer du med största sannolikhet vilja äta en vanlig svensk frukost. En traditionell frukost i Japan inkluderar nämligen misosoppa, picklade grönsaker, risk, fisk och den japanska omeletten tamagoyaki. De flesta svenskar föredrar nog att starta dagen med mat som de är vana vid och sedan utforska det japanska köket till lunch och middag.

Bästa japanska restaurangerna

Japan är ett av de länder i världen som haft mycket strikta inreseregler för utlänningar under coronapandemin. Landets gränder är fortfarande stängda för utlänningar, men som tur är kan du besöka japanska restauranger i Göteborg när du är sugen på god japansk mat. Några av de bästa ställena att äta japansk mat är Koizen omakase room, Kuruya donburi bar Ramen-Ya, Takame och VRÅ.

Upplev Japan

De flesta av oss förknippar säkerligen Japan med Sushi, Geishor och en massa, massa människor. Men faktum är att japan består av så mycket mer än bara just dessa tre saker! Japan är ett land som har oändligt att erbjuda vad gäller kultur, natur och äventyr. Det gäller bara att hitta rätt i detta mytomspunna land.

För visst är det väl ändå så många av oss uppfattar Japan? Som ett land fullt av spännande historia och kultur, men som vi inte riktigt vet så mycket om eller förstår oss på. Och om sanningen ska fram så finns det säkert människor där ute som blandar ihop Japan med Kina. Vilket ungefär skulle kunna jämföras med att blanda ihop Sverige med Tyskland. Det vill säga, inte särskilt rättvist, klokt eller sanningsenligt.

Så om du får möjlighet att resa till Japan, se då till att inte missa alla de underbara upplevelser som bör erbjuds. För vissa är det en livslång dröm att besöka samurajernas förlovade land, för andra är Japan ett land där man gör affärer. Japan har något för alla! Varför inte göra en resa i Buddhismens tecken och besöka alla tempel och historiska monument som förtäljer magiska sagor från landets spännande historia?

Något som man självklart inte heller får missa är ju en av väldens häftigaste städer; Tokyo. Staden som har så mycket att erbjuda att man knappt vet vilket håll man ska gå åt eller var man ska börja. Många menar att New York är världens mecka, men Tokyo är något utöver det vanliga som verkligen kan utmana New York. Det är en stad med nästan 40 miljoner invånare, och man ska inte glömma att många stora företag har sina huvudkontor just här.

Så även om du åker till Japan för att äta den godaste sushin du någonsin smakat eller för att se levande geishor, glöm inte att Japan har väldigt mycket att annat erbjuda. Gå inte miste om något, läs på landet innan resan, exempelvis här!

 

Japans påverkan på vår kultur

Japan och japansk kultur har även påverkat oss i Sverige och i väst, både historiskt och idag. Tänk bara på alla japanska kampsporter (karate, ju-jutsu, aikido o.s.v.) som tränas världen över! Eller den japanska maten, som den tidigare nämnda sushin. Mycket av den teknik vi använder idag är även den tillverkad i Japan. Glöm heller inte att Japan har påverkat väst historiskt sett också, ta gärna reda på hur genom att läsa inläggen på den här sidan.