Japansk återhämtning i din pool

Japansk återhämtning i din pool

I japansk kultur är vatten ett viktigt element. Här finns plats för återhämtning för att få ny energi och ny inspiration. Låt kroppen få slappna av i en pool hemma, och inspireras av den japanska kulturens spakonster.

Har det blivit dags för er där hemma att skaffa pool? Då kan vi rekommendera att man gör det hos pahlen.se/swimmingpool/ för att säkerställa bra kvalitet och god service. En pool är alltid en pool, men det är hur du använder den och pyntar runt omkring som skapar de där specifikt japanska elementen och det ska vi gå in på i den här texten. Att tänka på när det kommer till att inspireras av japanska pooler och spa är att det ingår ritualer som kan vara nyttiga att ta till sig.

Pool med återhämtning i fokus

För många är pool något att träna i och för andra är det förknippat med lek och stoj. Men en japansk återhämtning och spa-pool ska fokus ligga på elementen runt omkring. Inred omgivningen av poolen med naturliga färger och element: krukor med blommande orkidéer, stolar i flätad korg och rotting, bambuelement och stenar staplade på varandra. Lägg fram väldoftande örter, handdukar och badrockar och bläddra in inspirerande bildreportage med japanska pooler och spa i fokus.

I den här artikeln finns enormt med inspiration. Mineraler, träelement, rökelser och aloe vera får samsas med tips på ritualer och tekniker för att nå fram till ett fullständigt avslappnande och lugn. Du kan också ta inspiration från den här artikeln i metromode.se som sammanfattar allt du behöver för att skapa dig ett optimalt hemmaspa med din pool. Det sista du behöver göra nu är att införskaffa gröna teer som man dricker som en del av en sparitual i många delar av Japan. Lycka till!

Upplev Japan

De flesta av oss förknippar säkerligen Japan med Sushi, Geishor och en massa, massa människor. Men faktum är att japan består av så mycket mer än bara just dessa tre saker! Japan är ett land som har oändligt att erbjuda vad gäller kultur, natur och äventyr. Det gäller bara att hitta rätt i detta mytomspunna land.

För visst är det väl ändå så många av oss uppfattar Japan? Som ett land fullt av spännande historia och kultur, men som vi inte riktigt vet så mycket om eller förstår oss på. Och om sanningen ska fram så finns det säkert människor där ute som blandar ihop Japan med Kina. Vilket ungefär skulle kunna jämföras med att blanda ihop Sverige med Tyskland. Det vill säga, inte särskilt rättvist, klokt eller sanningsenligt.

Så om du får möjlighet att resa till Japan, se då till att inte missa alla de underbara upplevelser som bör erbjuds. För vissa är det en livslång dröm att besöka samurajernas förlovade land, för andra är Japan ett land där man gör affärer. Japan har något för alla! Varför inte göra en resa i Buddhismens tecken och besöka alla tempel och historiska monument som förtäljer magiska sagor från landets spännande historia?

Något som man självklart inte heller får missa är ju en av väldens häftigaste städer; Tokyo. Staden som har så mycket att erbjuda att man knappt vet vilket håll man ska gå åt eller var man ska börja. Många menar att New York är världens mecka, men Tokyo är något utöver det vanliga som verkligen kan utmana New York. Det är en stad med nästan 40 miljoner invånare, och man ska inte glömma att många stora företag har sina huvudkontor just här.

Så även om du åker till Japan för att äta den godaste sushin du någonsin smakat eller för att se levande geishor, glöm inte att Japan har väldigt mycket att annat erbjuda. Gå inte miste om något, läs på landet innan resan, exempelvis här!

 

Japans påverkan på vår kultur

Japan och japansk kultur har även påverkat oss i Sverige och i väst, både historiskt och idag. Tänk bara på alla japanska kampsporter (karate, ju-jutsu, aikido o.s.v.) som tränas världen över! Eller den japanska maten, som den tidigare nämnda sushin. Mycket av den teknik vi använder idag är även den tillverkad i Japan. Glöm heller inte att Japan har påverkat väst historiskt sett också, ta gärna reda på hur genom att läsa inläggen på den här sidan.