Att Japan är en speciell plats att resa till har väl avhandlats rätt grundligt på den här siten, men det kan faktiskt inte understrykas nog. Eftersom att det finns billiga flyg till landet så ska bokningen av en flygbiljett inte låta vänta på sig.

Och ska man till Japan så är det Tokyo som är den plats man absolut inte får missa. Det här är vårt tips om den perfekta dagen i den enorma staden:

  • Ta dig till en av stadens centrala parker, med en picknickkorg för frukost. Det är svårt att tro det, men här ligger de fantastiska parkerna med sina körsbärsträd mitt bland höghusen, och ibland till och med slum. Ibland annat Roppongi finns det flera otroliga parker, som inte bör missas för den som tycker om att befinna sig ute i naturen.
  • Åk till Shibuya, vilket är den förmodligen häftigaste stadsdelen i Tokyo. Här spelades bland annat delar av den oerhörda filmen ”Lost In Translation” in, och man kan för en stund bli helt överväldigad av de olika stora neonskyltarna, de enorma höghusen och alla människor.
  • Ät en middag i östra Tokyo. Tunnelbanesystemet, som är väldigt sofistikerat, tar dig enkelt hit. Det är lätt att tro att det serveras sushi i överflöd i Japan, men faktum är att det framför allt fungerar som tilltugg till mat på andra sorters restauranger. Om du däremot är sugen på sushi som huvudmåltid finns det roliga restauranger där sushibitarna åker runt på rullband. Det är bara att plocka de bitar du vill ha!
  • Gå på bio – men se till att få en film som inte är dubbad! Däremot finns det gott om välgjorda japanska filmer som har engelsk textning för den som inte vill gå miste om den japanska kulturen.