Japan är en utav världens säkraste länder, alla kategorier. Våldsbrott och andra plötsliga påhopp existerar i princip inte. Det har både med kulturen att göra men också deras religion som grundar sig i shintoismen. Ett land där högteknologi och tradition möts gör Japan till en av de mest intressanta länderna i världen. Gå ned på en gata med en massa höghus och män i kostymer och du ser en munk på samma gata. I landet av blandningen av det gamla och det nya så kan vad som helst hända. Staden Tokyo är en utav världens mest befolkade städer och det kan vara extremt trångt bitvis, i alla fall på tunnelbanan. Om än att det inte känns på samma sätt ute då folk, på något bra sätt, har lärt sig att handskas med alla runt omkring.

Hej då Jumbojet

Jumbojet 747 har slutat att åka till Japan. Megakanonen från 60-talet där det fanns kring 100 flygplan bara i Japan tas nu ur tjänst och ger plats åt de lite mindre och bättre utformade flygplanen. Bland annat Airbus nya gigant A380. I Sverige har jätten i princip varit för stor för trafik även om SAS köpte några under 70-talet.

Det varma badet

Ett av de större attraktionerna i Japan är de heta baden. Så kallade ”onsen”. Det är självklart för alla japaner att besöka en onsen med jämna mellanrum både i lugnande effekt men också för att komma ifrån vardagslivet och storstaden. Det ingår övernattning och middag oftast och sedan får man bada hur mycket man vill. Gör du det dessutom ute på orten eller på landet så kan det finnas en hel del sevärdheter som kanske tempel eller landmärken. Vill du dessutom få det billigare så har Gratislandet mycket bra utbud av resor till Japan med paket på hotell.