Glöm inte försäkringen!

Glöm inte försäkringen!

ReseförsäkringAtt ha en giltig hemförsäkring kan komma att bli  a och o om man ska resa utomlands. Ännu mer om reser till länder långt bort som Japan exempelvis.

Då kan det här med försäkring vara så pass viktigt att man faktiskt inte har råd att riskera något annat. För med tanke på hur olika reglerna och systemen kan se ut är det mycket viktigt att man är så försäkrad så möjligt. Man vet helt enkelt inte vad som kan hända om olyckan är framme, och just därför bör man alltid vara förberedd.

Så även om det här med en ordentlig hemförsäkring kan kännas dyrt i längden, så kan det komma att bli ännu dyrare om man väljer att inte alls teckna en. I alla fall om en svår olycka eller liknande är framme, då är det nämligen att bara punga ut ur egen ficka. Sanningen är tyvärr som sådan att oavsett vart i världen man reser så kan det alltid hända en olycka, likväl som att du kan bli överkörd på gatan här hemma i Sverige. Något man alltså tyvärr alltid bör komma ihåg även när man är ute på semester eller befinner sig utomlands.

Upplev Japan

De flesta av oss förknippar säkerligen Japan med Sushi, Geishor och en massa, massa människor. Men faktum är att japan består av så mycket mer än bara just dessa tre saker! Japan är ett land som har oändligt att erbjuda vad gäller kultur, natur och äventyr. Det gäller bara att hitta rätt i detta mytomspunna land.

För visst är det väl ändå så många av oss uppfattar Japan? Som ett land fullt av spännande historia och kultur, men som vi inte riktigt vet så mycket om eller förstår oss på. Och om sanningen ska fram så finns det säkert människor där ute som blandar ihop Japan med Kina. Vilket ungefär skulle kunna jämföras med att blanda ihop Sverige med Tyskland. Det vill säga, inte särskilt rättvist, klokt eller sanningsenligt.

Så om du får möjlighet att resa till Japan, se då till att inte missa alla de underbara upplevelser som bör erbjuds. För vissa är det en livslång dröm att besöka samurajernas förlovade land, för andra är Japan ett land där man gör affärer. Japan har något för alla! Varför inte göra en resa i Buddhismens tecken och besöka alla tempel och historiska monument som förtäljer magiska sagor från landets spännande historia?

Något som man självklart inte heller får missa är ju en av väldens häftigaste städer; Tokyo. Staden som har så mycket att erbjuda att man knappt vet vilket håll man ska gå åt eller var man ska börja. Många menar att New York är världens mecka, men Tokyo är något utöver det vanliga som verkligen kan utmana New York. Det är en stad med nästan 40 miljoner invånare, och man ska inte glömma att många stora företag har sina huvudkontor just här.

Så även om du åker till Japan för att äta den godaste sushin du någonsin smakat eller för att se levande geishor, glöm inte att Japan har väldigt mycket att annat erbjuda. Gå inte miste om något, läs på landet innan resan, exempelvis här!

 

Japans påverkan på vår kultur

Japan och japansk kultur har även påverkat oss i Sverige och i väst, både historiskt och idag. Tänk bara på alla japanska kampsporter (karate, ju-jutsu, aikido o.s.v.) som tränas världen över! Eller den japanska maten, som den tidigare nämnda sushin. Mycket av den teknik vi använder idag är även den tillverkad i Japan. Glöm heller inte att Japan har påverkat väst historiskt sett också, ta gärna reda på hur genom att läsa inläggen på den här sidan.