Bjud in till japanskt tema

Körsbärsblommor, japansk curry, sushi och en väldesignad kimono – går du i festtankar och vill tillreda och anordna något utöver det vanliga? Kanske en japansk halloween eller ett japanskt bröllop? Fly svenskheten för ett tag och grotta ned dig i det orientaliska och närmare bestämt det japanska temat genom att dekorera, laga mat och skicka ut inbjudningskort i japanska tecken.

Det kan vara svårt att organisera en hel fest i ett så annorlunda tema som Japan, men med nätets alla aktörer går det snabbare. På Calligraphen kan du hitta anpassade trycksaker som är som klippt och skurna för en japansk wannabe. Eller varför inte varva svenska och japanska stilar och väva samman dem i ett kalas? Kanske gäller det ett dop med ett barn som har föräldrar från bägge nationerna eller ett bröllop över gränserna.

japansk dukningDuka upp japanskt med stil

En japansk buffé kräver planering och inte minst härliga dekorationer. Kejsardömet Japan har massvis att bjuda på, inte minst i matväg. Det är också lätt att duka upp till en matbuffé eftersom det förekommer många smårätter i Japan. Här följer andra inslag som kan förekomma på ett japanskt matbord:

  • Vackra matpinnar, finns att köpa i utvalda butiker gärna med målningar eller dekorationer på.
  • Bambupinnar som dekorering
  • Träinslag i underläggen
  • Många småskålar med såser att doppa maten i.
  • Gärna körsbärsblommor i vaser
  • Duka gärna på ett lågt bord och sätt ut kuddar på golvet

Konmari – den japanska städfilosofin

När du ska ha en fest i japanskt tema kanske du vill börja från grunden. Vad kan då vara bättre än att använda dig av Konmari som är en japansk städfilosofi. I denna filosofi är det inte bara städning som gäller utan att i samma veva försöka hitta sig själv för att åstadkomma utrymmen som kan komma i behov för just dig och dina behov. Om du tar fasta på denna städkonst så kan det också bli lättare att skapa en fest där du får ut största möjliga av din japanska inspiration.

Vad älskar du att ha i hemmet? Vad vill du behålla? Vad vill du göra dig av med? Och vad vill du visa upp? Detta är bara några frågor att ställa dig.

 

 

 
 

About the author

More posts by