Att japan är ett land som har mycket att erbjuda kan vi nog alla hålla med om. Och om det är något som Japan är bra på så är det god och spännande mat. Det är nämligen få länder som har ett sådant brett och intressant utbud som Japan när det kommer till kulinariska upplevelser.

Det räcker ju oftast att bara gå runt hörnet här hemma i Sverige, så dyker de upp en Restaurang som säljer Sushi. Det har nästan kommit att bli lika vanligt som den svenska husmanskosten, och var och varannan dag äter svensken Sushi.

Och inte är ju det särskilt konstigt, med tanke på hur gott och nyttigt det faktiskt är. Sushi innehåller nämligen en hel del livsnödvändiga ämnen som kroppen behöver. Den feta fisken är rik på omega 3, och detta är bara en av alla de nyttigheter som denna nationalrätt innehåller.

Att Sushi alltså är onyttigt och klassas som ”snabbmat” är verkligen inte hela sanningen. Det må vara snabbmat, men onyttigt är det verkligen inte. Många menar att det är mycket kolhydrater och socker i denna rätt, vilket är dåligt. Men det tillhör en helt annan diskussion som bör tas upp en annan dag. Tills dess är Sushi ett mycket bra alternativ som en nyttig snabbmat.