Japaner och sexleksaker

Att Japan är ett land utöver det vanliga kan vi nog alla hålla med om. För faktum är ju faktiskt som så att Japan och japanerna har en kultur som sticker ut mest av alla i världen. För även om vi ju alla är människor och det finns en hel del likheter emellan oss, så kan man nog ändå konstatera att svenskarna och japanerna skiljer sig åt på många olika sätt.

Och inte är det bara det faktum att vi ser annorlunda ut i ansiktet, utan det är betydligt fler saker än denna som skiljer oss åt. Att Sverige är ett relativt öppet och fritt land när det kommer till sexualitet kan vi nog alla vara överens om. Men hur många av er där ute visste att Japanerna är extra förtjusta i sex och sexleksaker av alla dess sorter?

Ett konstaterande som nog inte många svenskar kände till, utan snarare tvärt om. Svenskarna har nog den generell bild av japanerna inåtvända och inte alls tillåter att utforska sin sexualitet. Något som vi nu vet inte alls stämmer. Japanerna är minst lika utforskande och öppna som svenskarna är.

Upplev Japan

De flesta av oss förknippar säkerligen Japan med Sushi, Geishor och en massa, massa människor. Men faktum är att japan består av så mycket mer än bara just dessa tre saker! Japan är ett land som har oändligt att erbjuda vad gäller kultur, natur och äventyr. Det gäller bara att hitta rätt i detta mytomspunna land.

För visst är det väl ändå så många av oss uppfattar Japan? Som ett land fullt av spännande historia och kultur, men som vi inte riktigt vet så mycket om eller förstår oss på. Och om sanningen ska fram så finns det säkert människor där ute som blandar ihop Japan med Kina. Vilket ungefär skulle kunna jämföras med att blanda ihop Sverige med Tyskland. Det vill säga, inte särskilt rättvist, klokt eller sanningsenligt.

Så om du får möjlighet att resa till Japan, se då till att inte missa alla de underbara upplevelser som bör erbjuds. För vissa är det en livslång dröm att besöka samurajernas förlovade land, för andra är Japan ett land där man gör affärer. Japan har något för alla! Varför inte göra en resa i Buddhismens tecken och besöka alla tempel och historiska monument som förtäljer magiska sagor från landets spännande historia?

Något som man självklart inte heller får missa är ju en av väldens häftigaste städer; Tokyo. Staden som har så mycket att erbjuda att man knappt vet vilket håll man ska gå åt eller var man ska börja. Många menar att New York är världens mecka, men Tokyo är något utöver det vanliga som verkligen kan utmana New York. Det är en stad med nästan 40 miljoner invånare, och man ska inte glömma att många stora företag har sina huvudkontor just här.

Så även om du åker till Japan för att äta den godaste sushin du någonsin smakat eller för att se levande geishor, glöm inte att Japan har väldigt mycket att annat erbjuda. Gå inte miste om något, läs på landet innan resan, exempelvis här!

 

Japans påverkan på vår kultur

Japan och japansk kultur har även påverkat oss i Sverige och i väst, både historiskt och idag. Tänk bara på alla japanska kampsporter (karate, ju-jutsu, aikido o.s.v.) som tränas världen över! Eller den japanska maten, som den tidigare nämnda sushin. Mycket av den teknik vi använder idag är även den tillverkad i Japan. Glöm heller inte att Japan har påverkat väst historiskt sett också, ta gärna reda på hur genom att läsa inläggen på den här sidan.